Lances recept

Kokt lax med pepparrotskryddad purjolökssås

Antal: 4 portioner

Gör så här

Skölj och strimla purjolöken. Skala och riv pepparroten. Blanka av purjolöken i kastrull tillsammans med 1 matsked smör. Slå på grädde, 2 dl vatten och en matsked kycklingfond. Koka upp och red av med maizena. Sjud såsen ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pepparot i nämnd ordning. Lägg laxen i kastrull, tillsätt 1 liter vatten och 1 msk salt. Behövs mer vatten så tillsätt motsvarande salt. Sjud fisken 2-3 minuter. Ta upp fisken med hålslev, mellanland på hushållspapper och lägg upp. Kokt potatis, citron och grönsaker bör bjudas till.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 4 st laxfiléer
  • 1 msk salt
  • 12 purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 1 tsk maizena
  • 1 msk pepparrot riven

Kategorier

Receptet är skapat av lance och hämtat från
http://kokboken.se/lance/kokt_lax_med_pepparrotskryddad_purjolokssas
logo for print