Lances recept

Sparrissoppa med färska räkor

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

  1. Skala räkorna lägg i en skål med lite olja och rör ned chilipulvret låt marinera en stund, kan med fördel göras några timmar innan men det går precis lika bra att bara blanda allt.
  2. Skär av foten på sparrisen och skär sparrisen i mindre bitar. Lägg sparris, buljongtärningar, salt och peppar i en gryta och låt koka i ca 15 min.
  3. Skala vitlök och lök och hacka den fint och fräs i olja.
  4. Häll på vatten och låt koka, ta inte allt vatten utan börja med två tredjedelar och använd den sista tredjedelen att få den koncistens du vill (tänk på att du ska i med grädde och äggulor strax). Mixa soppan slät med stavmixer.
  5. Fräs räkor en stekpanna med rikligt med olja och låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  6. Vispa upp äggulor och vispgrädde i en skål och rör sedan ned i grytan och allra sist i med räkorna.

Kommentarer

2009-11-12 20:12 skrev hakan
Smasken, när får man smaka?

Ingredienser

  • 300 g räkor
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor eller efter smak
  • 1 l vatten
  • 400 g sparrisar färsk grön
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 12 tsk salt
  • 12 tsk vitpeppar
  • 2 st äggulor två eller tre gulor
  • 112 dl vispgrädde

Kategorier

Receptet är skapat av lance och hämtat från
http://kokboken.se/lance/sparrissoppa_med_farska_rakor
logo for print