Malins recept

Fylld Paprika

Antal: 4 Portioner

Gör så här

Koka bulgur eller ris enligt förpackningens anvisningar

Fräs lök och vitlök tills de är mjuka i en stekpanna med lite olivolja.
Ta bort från pannan och ställ åt sidan .

I samma stekpanna , bryn kalkonfärsen.

Skär av topparna från paprikorna, hacka toppar .

Hetta upp en stor kastrull med vatten till kokning.
Koka paprika i 3 minuter och ta bort .
Lägg på hushållspapper

Öppna burken med tomater och ta ur tomaterna men spara saften och häll det i botten av en liten ugnsform .

Ta en stor bunke, blanda kalkon, frästa lök/vitlöken , hälften av osten, riset eller bulgurn, tärnade tomater, tabasco och kryddor . Blanda väl.

Fyll varje paprika med blandningen.
Toppa med resterande ost och strö paprikapulver ovanpå

Baka på 250 grader i 20-25 minuter
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Fylld Paprika

Ingredienser

  • 2 st vitlöksklyftor Pressade
  • 1 burk tomater Grillade om det går att hitta
  • 250 g kalkon Mager färs
  • 4 st paprika Valfri färg
  • 212 dl lök Hackad
  • 212 dl bulgur Kokt eller råris
  • 212 dl cheddarost Riven
  • 1 msk kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk italiensk krydda
  • 1 msk tabasco
  • 12 tsk salt

Kategorier

Receptet är skapat av malin och hämtat från
http://kokboken.se/malin/fylld_paprika
logo for print