Mannemans recept

Snabb Tai-soppa

Antal: 6 portioner
Tillagningstid: 15 minuter

Gör så här

Dela den grillade kycklingen i bitar.
Använder man sig av rå kyckling strimlar man den.

Strimla vitkålen och chilifrukten.
Hur stark soppa du vill ha bestämmer du själv, men fröna från chilin brukar jag slänga i komposten.

Fräs vitkål och chili i olja. (+eventuellt den råa kycklingen)
Kom ihåg att full gas på spisen bara bränner din mat, så hög, men inte högsta nivån på plattan är lämpligt. Större satser stekes i omgång i stekpanna, men jag brukar normalt fräsa allt direkt i en stor gryta.

När kålen blivit mjuk och fått lite färg langar man i resten av ingredienserna (du ska bara använda saften av limen, skalet kan du riva i om du inte har citrongräs). Häll på vatten så att det täcker (ca 1 liter).

Koka upp och smaka av.

Kommentarer

2010-03-09 14:29 skrev ulf
Känns som citrongräs och limeblad är grunden till den thailändska köket.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling alt. 2-3 kycklingfiléer
  • 14 vitkålshuvud
  • 1 röd chilfrukt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 lime
  • 1 citrongräs kan utelämnas

Kategorier

Receptet är skapat av manneman och hämtat från
http://kokboken.se/manneman/snabb_tai-soppa
logo for print