Matigusts recept

Krämig köttfärspaj

Antal: 4 port

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och gör snabbt till en deg. Ställ kallt i ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Fräs köttfärs, tillsätt svamp och purjo och låt fräsa med en stund. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Tryck ut degen i en pajform. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Fyll pajskalet med färsfyllningen. Servera med en god sallad!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 300 g köttfärs
  • 200 g champinjoner konserverade på burk
  • 1 purjolök liten
  • 2 dl crème fraiche
  • 12 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 1 msk senap

Kategorier

Receptet är skapat av matigust och hämtat från
http://kokboken.se/matigust/kramig_kottfarspaj
logo for print