Mikkamagnussons recept

Himmelskt god chokladkaka

Antal: 10 portioner
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smör och choklad tillsammans i en bunke i mikron. Värm 1 minut åt gången och rör om därimellan så att chokladen inte bränns vid.
3. Häll över den smälta chokladen i en stor bunke och rör ner sockret. Låt blandningen svalna något.Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör ner mjölet.
4. Häll smeten i den förberedda formen. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller till kakan har stelnat i mitten. Ta ut kakan och låt svalna.
5. Om kakan ska ätas nästa dag täcker du formen med folie och ställer den i kylskåpen. När det är dags att äta den, ta en kniv och för längs kanten mellan kakan och formen. Lossa försiktigt formens kant och placera kakan på ett fat. Pudra över lite kakao och servera med vispgrädde.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Himmelskt god chokladkaka

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 300 g mörk choklad 70%
  • 312 dl strösocker
  • 6 st stora ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 nypa flingsalt

Kategorier

Receptet är skapat av mikkamagnusson och hämtat från
http://kokboken.se/mikkamagnusson/himmelskt_god_chokladkaka
logo for print