Nigobos recept

Chili con carne med soltorkade tomater, espresso, katrinplommon och kakao.

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 120 minuter

Gör så här

  • Börja med att mixa lök, vitlök, katrinplommon, soltorkade tomater och chili i en mixer (det går även att finhacka med kniv om du inte har en mixer till hands).
  • Hetta upp oljan i en gryta och fräs blandningen; den ska bli glansig utan att ta färg. Tillsätt sedan kryddorna och låt fräsa i ca 1 minut. Tillsätt därefter köttet och bryn det lätt runt om.
  • Tillsätt nu resterande ingredienser, låt koka upp och sjud sedan på svag värmen utan lock i ca 2 timmar.

Serveras som den är eller med bröd eller ris.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 800 g nötfärs mager
  • 2 st gula lökar
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 100 g katrinplommon
  • 15 st soltorkade tomater
  • 3 st chilifrukter starka
  • 34 dl olivolja
  • 112 msk kummin
  • 112 msk paprikapulver
  • 112 msk chilipulver
  • 400 g kidneybönor
  • 3 burkar krossade tomater
  • 3 msk kakao
  • 1 msk snabbespressopulver
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 l vatten

Kategorier

Receptet är skapat av nigobo och hämtat från
http://kokboken.se/nigobo/chili_con_carne_med_soltorkade_tomater_espresso_katrinplommon_och_kakao
logo for print