Nigobos recept

Chokladbollar

Antal: 40 st
Tillagningstid: 15 minuter

Gör så här

  1. Blanda kakao, florsocker
  2. Rör ihop det med smöret och övriga ingredienser, dock inte kokosflingorna
  3. Låt smeten stå och dra i kylen tills den blivit någorlunda fast, ca 20 min
  4. Gör bollar av det och rulla i kokosflingor

Är man supersugen på att äta bollarna direkt så släng in smeten i frysen en stund, det fungerar lika bra. Alternativt så struntar du i att ställa smeten i kylen och gör bollarna direkt och serverar. Kokosflingorna kan bytas ut mot pärlsocker.

Kommentarer

2011-05-11 16:46 skrev ulf
Om man läser fort kan man tro att man ska röra ner kokosflingorna i smeten (övriga ingredienser).
2011-05-12 13:29 skrev nigobo
Tack! Har förtydligat lite.
2011-05-19 14:31 skrev magnus
En riktigt klassiker som man rullat många gånger :)
2011-05-19 14:49 skrev ulf
Jag har aldrig varit förtjust i kokosflingor. Inge fel på smaken men skiten sitter ju kvar mellan tänderna en vecka efter =). Föredrar pärlsocker då.
2011-11-22 09:21 skrev magnus
Hört talas om tandtråd eller tandpetare? Pärlsocker är för småbarn.
2011-11-22 09:23 skrev magnus
Ett tips är att kaffet ska vara kallt, annars tenderar det att smälta smöret mer än man vill, vilket gör smeten extremt kladdig och lös.
Chokladbollar

Ingredienser

  • 2 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 100 g smör helst rumstempererat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl havregryn
  • 6 msk kaffe starkt
  • 112 dl kokosflingor

Kategorier

Receptet är skapat av nigobo och hämtat från
http://kokboken.se/nigobo/chokladbollar
logo for print