Nigobos recept

Het gurksallad

Antal: 6 portioner
Tillagningstid: 10 minuter

Gör så här

  • Hyvla gurkan med en osthyvel, gärna längsgående eller lite på snedden
  • Strimla chilifrukten i fina strimlor, ta med kärnorna om du vill ha lite mer fart i salladen
  • Rör ihop socker, fisksås och citronsaft och rör om tills sockret lösts upp
  • Blanda ned gurkan och låt stå en halvtimme eller så

När jag gjorde den så hade jag i en chilifrukt och det blev inte speciellt mycket hetta. Men det beror säkerligen på hur mycket styrka frukten i sig har. Så en chilifrukt är minimum. Men salladen mår inte dåligt av att stå mer än en halvtimme.

Kommentarer

2011-04-24 20:28 skrev anders
Låter smaskens, men vad ska man ha det till? Jag menar det låter ju lite mer som ett tillbehör än en hel middag för en karl? Eller är det bara jag som är en tjockis...
2011-04-26 14:19 skrev nigobo
Heheh, det kanske man skulle skrivit. Vi åt den till kycklingspett med jordnötssås. Supersmarrigt!
Het gurksallad

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk socker
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk citronsaft

Kategorier

    Receptet är skapat av nigobo och hämtat från
    http://kokboken.se/nigobo/het_gurksallad
    logo for print