Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Nigobos recept

Matvetesallad med rostade tomater och halloumi

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt instruktioner på paketet, gör fyra portioner.
  2. Skruva på ugnen och sätt den på 200 grader
  3. Skala löken, halvera och skär i tunna skivor. Lägg i en stor skål och häll över citronjuicen och olivoljan. (Du kommer blanda de övriga ingredienserna i den här byttan så ta en lagom stor)
  4. Halvera tomaterna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Spraya lite olivolja över tomaterna eller ringla det fungerar finfint det med. In med dem i ugnen i ca 20 min. De ska bli mjuka och få färg.
  5. Fräs den avrunna matveten med chiliflakes och olja i en panna. De ska få lite färg.
  6. Blanda matvetet med löken i byttan. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar.
  7. Vänd ned tomaterna, oliverna och basilikan
  8. Skär och stek halloumin tills dess att de fått färg.
  9. Servera och njut!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Matvetesallad med rostade tomater och halloumi

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 112 msk citronjuice
  • 1 rödlök
  • 34 dl olivolja
  • 600 g körsbärstomater
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 krukor basilika
  • 2 dl svarta oliver
  • 2 paket halloumi á 200g
Receptbilder - Matvetesallad med rostade tomater och halloumiReceptbilder - Matvetesallad med rostade tomater och halloumiReceptbilder - Matvetesallad med rostade tomater och halloumiReceptbilder - Matvetesallad med rostade tomater och halloumiReceptbilder - Matvetesallad med rostade tomater och halloumiReceptbilder - Matvetesallad med rostade tomater och halloumi

Kategorier

Receptet är skapat av nigobo och hämtat från
http://kokboken.se/nigobo/matvetesallad_med_rostade_tomater_och_halloumi
logo for print