Nigobos recept

Myntamarinerad biffsallad

Antal: 2 portioner
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

  1. Strimla myntabladen fint
  2. Lägg isbergssalladsbladen i vattenbad
  3. Blanda soya, sambal, honung, vinäger, olja samt de strimlade myntabladen
  4. Låt böngroddarna rinna av medan du strimlar rostbiffen, blanda ned rostbiff och groddar i marinaden och se till att allt blir täckt av marinaden.
  5. Rosta sesamfrö i stekpannan.
  6. Låt salladsbladen rinna av och fyll dem med den marinerade rostbiffen och strö sesamfröna över.

För lite mer styrka kan man med fördel ta en eller två teskedar sambal till, eller varför inte strimla ned en chilifrukt fint.

Kommentarer

2011-05-11 16:47 skrev ulf
Är detta en förrätt?
2011-05-12 13:31 skrev nigobo
Jag anser att det är en huvudrätt, men den fungerar finfint som förrätt med. Då är det nog lagom till 4-6 personer.
Myntamarinerad biffsallad

Ingredienser

  • 10 skivor rostbiff ca 300g
  • 3 msk japansk soya
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 kruka mynta
  • 1 burk böngroddar ca 400g
  • 2 tsk sesamfrö
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 msk rapsolja
Receptbilder - Myntamarinerad biffsallad

Kategorier

Receptet är skapat av nigobo och hämtat från
http://kokboken.se/nigobo/myntamarinerad_biffsallad
logo for print