Nigobos recept

Nöt- och hallonbollar

Antal: 20 st
Tillagningstid: 10 minuter

Gör så här

Gott mellanmål som enkelt kan varieras med lite smått och gott som du har hemma i skafferiet.

Jag kan rekommendera att öka mängden hallon lite grand för att få en klibbigare smet.

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med hjälp av mixerburken till din mixerstav. Mixa ordentligt så det blir en finkornig smet. (Jag föredrar mixerstavsburken då man enkelt kan hålla staven i ena handen och andra handen under burken och skaka så slipper man öppna och trycka ned smeten för att den ska bli finhackad)
  2. När smeten är klar, rulla små bollar och lägg på ett fat.
  3. Hacka ytterligare lite hasselnötter i mixern och kör tills de är ordentligt finhackade och häll ut på ett fat.
  4. Rulla bollarna i de nymixade hasselnötterna så de är helt täckta.
  5. Ät!

Kommentarer

2011-05-11 16:44 skrev ulf
Tyckte de var sådär. Lite tråkiga. Kanske lite socker skulle hjälpa? =)
2011-05-17 10:05 skrev nigobo
Det skulle man säkert kunna, jag tror att lite mer hallon och honung skulle göra susen.
2011-05-19 14:30 skrev magnus
Jag tror att problemt är att man förväntar sig att det ska smaka som havrebollar då de har samma form och i viss mån konsistens. Lite honung i det hela tror jag på, det får ju samtidigt inte bli för onyttigt, det är ju mellanmål och inte fikabröd.
Nöt- och hallonbollar

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 dl hallon frysta
  • 1 dl kokosflingor

Kategorier

Receptet är skapat av nigobo och hämtat från
http://kokboken.se/nigobo/not-_och_hallonbollar
logo for print