Nigobos recept

Saras lasagne med fullkornsplattor

Antal: 2 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

  1. Fräs köttfärs, lök och strimlad rotselleri i en gryta eller djup stekpappa tills allt fått färg.
  2. Häll på vatten och buljong. Koka tills linser och rotselleri är mjuka.
  3. Häll sedan i riven morot och tomat. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta av från spisen. Krydda keson med oregano efter smak.
  5. Ta fram en djuk ugnsfast form. Varva köttfärsås, keso och lasagneplattor. Avsluta med keso. Tänk på att såsen ska vara rinnig!
  6. Grädda i ugnen i 25-30 minuter på 200 graders värmen. Följ anvisningarna på lasagneplattorna då tillagningstiden kan variera.
  7. Servera med riven vitkål!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 200 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 morot stor
  • 2 dl röda linser
  • 2 st gula lökar
  • 12 rotselleri
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 burk keso 250g - liten burk

Kategorier

Receptet är skapat av nigobo och hämtat från
http://kokboken.se/nigobo/saras_lasagne_med_fullkornsplattor
logo for print