Ovilers recept

Pastrmajlija

Antal: 1 st
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

  • Deg: mjöl, salt, jäst, 2 ägg, mjölk och lite olja.
  • Knådas till en fin deg, jäsning 30 min.

  • Skär köttet i lagom stora bitar, krydda och blanda med olja.
  • Garnering: riv osten, gräddfil och krydda.

  • Kavla degen i den/de storlekar du vill ha.

  • Börja med köttet och stek i 220° tills det blir lite gyllenbrunt, ta sedan ut och häll över garnering och stek i ytterliggare 5-10 min.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Pastrmajlija

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 1 kg vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 kg kyckling / fläsk file
  • 500 ml mjölk ljummen
  • 1 jäst
  • 400 ml gräddfil
  • 500 g ost riven
  • 1 msk matolja

Kategorier

    Receptet är skapat av oviler och hämtat från
    http://kokboken.se/oviler/pastrmajlija
    logo for print