Perezs recept

röd och blomkålssallad

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

  • dela blomkålen i stora bitar ca 5 cm i diameter.
  • gnid in med garam Masala , salt och olja och sätt in i ugnen a 200 grader tills genomstekt , ca 20 min.
  • strimla rödkål, lök och vitlök under tiden ( kan göras i matberedare)
  • stek rödkålen i rikligt med olja, bland i salt och spiskummin.
spara lite av oljan till att rosta mandlar och sesam i.
  • rosta mandlar och sesamfrön i stekpanna , var för sig. Hacka mandlarna efteråt och blanda båda. Gnid in den varma blomkålen med hälften av de rostade fröna, spara resten till topping.
  • Låt allt svalna , men behöver inte vara kallt.

Upplägg:

  • lägg rödlök i botten, placera 4-6 blomkålsbitar i mitten, smula över färskosten, strö över clementin i småbitar och strö runt babyspant runt om som en krans. Strö över topping och ringla över lite flytande honung.

ÄT!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk salt
  • 1 clementin eller 1 halv apelsin i småbitar
  • 4 msk honung flytande att ringla över
  • 2 msk balsamicovinäger (kan uteslutas)

Kategorier

Receptet är skapat av perez och hämtat från
http://kokboken.se/perez/rod_och_blomkalssallad
logo for print