Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Pettas recept

Blomkåls och Broccoligratäng

Antal: 4 port
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 25 minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 200g, koka upp en stor kastrull med vatten.
När vattnet kokar, tillsätt en stor nypa salt samt broccoli och blomkål, låt detta koka i 5 minuter, häll sedan av vattnet, låt grönsakerna kallna i durkslaget.

Bechamelsås (man kan köpa färdig)

Värm upp mjölken i en kastrull. (inte koka)
Smält smöret och och vispa ner mjölet kraftigt
häll ner i hälften av den varma mjölken och vispa hårt tills såsen blir slät och fin.
häll i resten av mjölken och vispa om.
(blir det väldigt löst, tillsätt lite mer mjöl, i msk i taget)
(blir det väldigt tjockt, tillsätt mer mjölk)

sjud sakta i 5-10 minuter.
Salta peppra (vitpeppar) och ha i muskotnöten efter smak.

Lägg grönsakerna i en hyfsat stor ugnsfast form, häll över bechamelsåsen, vill man kan man strö över riven ost.

Ett extra tips är att blanda i 100g riven parmesan i bechamelsåsen, men skippa då allt salt.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 200 g broccoli bryt isär så att dom är golfbollsstora
  • 200 g blomkål bryt isär så att dom är golfbollsstora
  • 100 g smör (till bechamelsås)
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde (man kan göra med bara mjölk)
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 krm muskotnöt Ja riven!
  • 2 tsk salt & peppar se tillagning

Kategorier

Receptet är skapat av petta och hämtat från
http://kokboken.se/petta/blomkals_och_broccoligratang
logo for print