Pettas recept

råraka fusk

Antal: 8 st
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

Skala och riv all potatis
Krama ur vattnet ur potatisen så gott det går.
hacka löken fint

Blanda äggen och mjölet, till en seg sås, salta och peppra
späd med lite mjölk i taget, får inte bli blött

blanda potatis, lök och smet i en bunke

Klicka ut i stora men platta klickar i en varm, smörad stekpanna
låt dom ligga tills du ser att den yttre kanten på ovansidan börjar bli fast, vänd stek lika länge på denna sidan, eller tills dom ser krispiga ut i kanten.

Ät ensamma, med löjrom & gräddfil, eller med stekt fläsk.

(riktiga rårakor är bara potatis, sjukt svårt att få det att hålla ihop dock)

Kommentarer

2012-03-12 07:03 skrev ulf
Rårakor får jag aldrig att bli sådär knapriga de ska bli. Kanske kräver ett ton med smör..
råraka fusk

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 1 gul lök
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl mjölk

Kategorier

Receptet är skapat av petta och hämtat från
http://kokboken.se/petta/raraka_fusk
logo for print