Pilos recept

Caldillo de congrio

Antal: 8 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

  • Stek den strimlade löken med paprikapulvret i olja tills löken är lätt brynt.
  • Tillsätt tomater, lagerblad och persilja.
  • Smaka av med salt och peppar och blanda.
  • Tillsätt vinet och koka på hög värme, sänk värmen och låt sjuda i 15 minuter.
  • Häll i en kopp kallt vatten, mjölk, fiskmedaljonger och potatis, koka på svag värme tills fisken är mört.
  • Längst ner i en skål placera äggulablandningen och häll den varma soppan, rör om försiktigt och strö över den finhackade persiljan.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Caldillo de congrio

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 st gula lökar strimlade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 st tomater skalade och skivade
  • 1 lagerblad
  • 1 msk persilja finhackad
  • 1 nypa salt och peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 12 dl mjölk
  • 112 kg svart ål eller laxmedaljonger utan skinn
  • 8 st potatisar medelstora
  • 1 äggula upplöst i lite mjölk
  • 1 skvätt persilja finhackad

Kategorier

Receptet är skapat av pilo och hämtat från
http://kokboken.se/pilo/caldillo_de_congrio
logo for print