Pilos recept

Fårostgratinerad fläskfilé

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och couscous eller ris.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Fårostgratinerad fläskfilé

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 klick smör
  • 100 g grekisk ost fårost går lika bra
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • 1 krm svartpeppar
Receptet är skapat av pilo och hämtat från
http://kokboken.se/pilo/farostgratinerad_flaskfile
logo for print