Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Pilos recept

Gambas al Ajillo

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

1. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
2. Skiva den spanska pepparn och ta bort kärnorna.
3. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme.
4. När oljan börjar koka tillsätts vitlöken och cayennepepparn.
5. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i ca 3 minuter tills räkorna är klara.
6. Salta.
7. Ta bort räkorna från värmen, garnera med lite finhackad persilja och täck över med ett lock eller fat.
8. Servera direkt från kokkärlet. Räkorna skall puttra i oljan vid serveringen.
9. Baguette, som doppas i det aromatiska vitlöksspadet, passar utmärkt till.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Gambas al Ajillo

Ingredienser

  • 200 g räkor stora,råa och skalade
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 14 tsk cayennepeppar
  • 1 skvätt salt
  • 1 skvätt persilja finhackad
Receptet är skapat av pilo och hämtat från
http://kokboken.se/pilo/gambas_al_ajillo
logo for print