Pilos recept

Moqueca de Camarâo

Antal: 8 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

Gör så här

  • Skär fisken i 3-4 cm stora tärningar marinera en kvart med limejuice och salt.
  • Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  • Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja.
  • Tillsätt krossade tomater, fiskond, persilja och koriander. Låt sjuda i 10-12 minuter.
  • Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.
  • Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter.
  • Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
  • Strimla och strö över salladslöken.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med kokt ris.

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Moqueca de Camarâo

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé t.ex. gös
  • 12 dl limejuice
  • 1 tsk salt
  • 2 st gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 st gröna chilifrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk fiskfond koncentrerad
  • 12 dl persilja finhackad
  • 12 dl koriander finhackad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 200 g räkor skalade
  • 4 st salladslökar
Receptet är skapat av pilo och hämtat från
http://kokboken.se/pilo/moqueca_de_camarao
logo for print