Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Pilos recept

Pepparkakspaj med apelsinkräm

Antal: 8 bitar
Tillagningstid: 15 minuter

Gör så här

  • Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.
  • Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev likör.
  • Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Pepparkakspaj med apelsinkräm

Ingredienser

  • 250 g pepparkaksdeg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella gourmet
  • 2 msk socker
  • 1 apelsin strimlat skal och pressad saft
  • 1 msk citruslikör eventuellt
Receptet är skapat av pilo och hämtat från
http://kokboken.se/pilo/pepparkakspaj_med_apelsinkram
logo for print