Pilos recept

Sopa de mariscos ( skaldjurssoppa)

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

  • Rengör och skölj fisken och skaldjuren.
  • Häll vattnet i en gryta och koka all fisk och skaldjur tills de öppnar.
  • Lägg åt sidan vattnet där vi kokade fisken och skaldjuren. Ta bort skalen från räkor och musselskal.
  • Stek i olja lök, morot och tomat. Tillsätt salt och paprika.
  • Tillsätt sedan i buljongvattnet där skaldjur kokade och låt det koka i några minuter.
  • Tillsätt all fisk och skaldjur och låt koka ihop i ca 10 minuter.
  • Serveras varmt.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Sopa de mariscos ( skaldjurssoppa)

Ingredienser

  • 150 g räkor oskalade
  • 250 g almejas (musslor)
  • 250 g mejillones (musslor)
  • 150 g bläckfisk i bitar
  • 150 g marulk
  • 1 lök
  • 1 tomat mogen
  • 1 morot
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 l vatten kan även ha i fiskbuljong om man vill
  • 6 msk olivolja
  • 1 nypa salt

Kategorier

Receptet är skapat av pilo och hämtat från
http://kokboken.se/pilo/sopa_de_mariscos__skaldjurssoppa
logo for print