Sofia432s recept

Sotad oxfile

Antal: 4 personer

Gör så här

1. Gnugga köttet med farinsocker, salt och svartpeppar samt rosmarin och timjan. Häll över olivolja. Svep med gladpack/plastfilm. Låt marinera i rumstemperatur i 30 minuter. Ta bort lite av örterna, sota oxfilen i het panna utan fett. Rulla runt köttet hastigt. Låt köttet svalna hastigt i kylskåp.
2. Skär upp i tunna skivor och lägg upp på tallrik. Sprid ut marinerade rödbetor ovanpå köttet, rippla lite av marinaden på köttet och lägg över kapris och smulad fetaost. Toppa med några blad rucola.
3. Rippla med olivolja och lite peppar.
Marinerade rödbetor:
1. Skala och strimla färska rödbetor tunt. Marinera i en bunke med olivolja, balsamicovinäger, salt, peppar, en gnutta farinsocker och finskuren timjan.
2. Låt marinera i 30 minuter. Häll lite av kaprislagen överrödbetorna.
Tips:
Låt köttet ligga i rumstemperatur en god stund innan du börjar arbeta med det.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamicvinäger
  • 1 handfull rucola
  • 3 msk kapris
  • 100 g fetaost
  • 112 msk farinsocker
  • 14 knippe färsk timjan
  • 14 knippe rosmarin
  • 300 g oxfiléer

Kategorier

Receptet är skapat av sofia432 och hämtat från
http://kokboken.se/sofia432/sotad_oxfile
logo for print