Sofielinneas recept

aubergineröra

Antal: 0

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Picka hål på auberginen med en gaffel eller liknande föremål. Det ska vara mycket hål. Sätt in auberginen mitt i ungen i ca 20 min.
3. När de är klara, dela auberginerna på hälften, gröp ur köttet och lägg i en matberedare. Blanda ner de övriga ingredienserna i matberedaren och mixa samman allt till en smet.
4. Servera gärna stekta skivor av surdegsbröd till din aubergineröra (häll olivolja i en panna, när oljan är varm lägg i brödskivorna och gnid vitlöksklyftor över bröden. Vänd när bröden fått en gyllene färg).
Ingen har skrivit någon kommentar ännu

Ingredienser

  • 4 st auberginer
  • 200 g svarta oliver
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st citroner
  • 1 knippe persilja
  • 3 kvistar basilika
  • 2 dl oliviolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk spiskummin
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk salt

Kategorier

Receptet är skapat av sofielinnea och hämtat från
http://kokboken.se/sofielinnea/auberginerora
logo for print