Thezzahs recept

Thereses ägg- och mjölkfria lussebullar

Antal: 32 st
Förberedelsetid: 70 minuter
Tillagningstid: 6 minuter

Gör så här

Smält fettet i en kastrull blanda ned mjölken tillsammans ska det vara 37 grader celcius. Blanda jäst, degvätska, yogurt, saffran, socker och salt. Tillsätt därefter vetemjöl till en fast kladdfri deg.
Jäs 30 min i bunken. Baka ut 32 lussebullar och jäs ytterligare i 20-30 min. Pensla med alprosoya mjöl och tillsätt russin. 225 grader i 5-7 min.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Thereses ägg- och mjölkfria lussebullar

Ingredienser

  • 17 dl vetemjöl
  • 12 tsk salt
  • 3 dl strösocker
  • 2 påsar saffran
  • 212 dl alprosoya yogurt
  • 5 dl alprosoya mjölk
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 50 g jäst

Kategorier

Receptet är skapat av thezzah och hämtat från
http://kokboken.se/thezzah/thereses_agg-_och_mjolkfria_lussebullar
logo for print