Tobiasgustavssons recept

Fantastisk köttpasta

Antal: 4 personer
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

1 Börja med att förbereda såsen. Finhacka lök, hacka paprika och champinjoner. Fräs därefter separat i het panna med olja eller smör och placera i skålar.

2 Sänk till halvvärme i stekpannan och lägg tillbaka lök och paprika. Krydda ordentligt med nymalen svartpeppar och salt. Häll över 2,5 dl matlagningsgrädde och all creme fraiche. Låt koka upp, sänk därefter ytterligare till kvartsvärme. Ha i dijonsenap, en skvätt soja, en buljongtärning och tomatpuré.

3 Såsen skall nu reduceras till ordentligt krämig. Låt puttra i cirka 20 minuter. Resterande 2,5 dl matlagningsgrädde används vid behov. Använd gärna minst ytterligare 1 dl. När det återstår 10 minuter läggs även de smörstekta champinjonerna i stekpannan.

4 Under tiden såsen står och puttrar putsas nötköttet och skärs till strimlor eller annan trevlig form. Gärna inte större än 1x3 cm. Stek dessa i omgångar så att värmen i pannan kan behållas. Krydda ordentligt med svartpeppar och salt. Lägg i samma skål som champinjonerna och lägg i såsen när cirka 10 minuter återstår.

5 Koka pasta enligt anvisningen på paketet. Dra gärna av en till två minuter från anvisningen så att pastan har kvar tuggmotstånd.

6 Blanda samman sås och pasta i den större av kärlen (panna eller kastrull). Vid servering, pynta gärna med en designkvist
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Fantastisk köttpasta

Ingredienser

  • 1 näve salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 600 g nötkött oxfilé, entrecote eller ryggbiff
  • 250 g champinjoner
  • 1 gullök stor alt två små
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 skvätt soja
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g pasta penne eller lyxigare variant

Kategorier

Receptet är skapat av tobiasgustavsson och hämtat från
http://kokboken.se/tobiasgustavsson/fantastisk_kottpasta
logo for print