Tobiasgustavssons recept

Fläskfilé-pasta DELUXE

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

1 Putsa fläskfilén och skär mitt itu på längden. Skär till medaljongsstorlek, cirka 1 centimeter tjocka. Lägg åt sidan.

2 Hacka soltorkade tomater, purjolök och vitlök. Lägg åt sidan.

3 Värm pannan till 3/4-värme och smält smör efter smak. Stek fläskfilén i två omgångar så att värmen kan hållas jämn i pannan. Fläskfilén bör ha fått färg runt om och vara nästintill helt genomstekt. Lägg åt sidan.

4 Låt eventuellt köttsaft och fett vara kvar i pannan och bryn purjolök och vitlök i samma panna till det är mjukt men inte fått för mycket färg. Sänk till halvvärme.

5 Lägg tillbaka all fläskfilé i pannan och tillsätt grillkrydda, salt och peppar, samt vispgrädde, crème fraiche.

6 När allt "smält" samman tillsätter du tomatpuré, soja och en smulad buljongtärning. Sänk till 1/4-värme och låt småputtra i tio minuter.

7 I samband med att grytan börjar småputtrar ska du koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Tillsätt den färska pastan och låt koka enligt anvisning, troligtvis 2-3 minuter.

8 Häll av pastavattnet och blanda ihop fläskfilé-grytan med pastan, förslagsvis i stekpannan om den är tillräckligt stor och låt puttra ihop i ett par minuter på väldigt låg värme.

9 Smaka av och tillsätt grillkrydda, salt eller peppar efter behov.

Bon appetit

Kommentarer

2012-05-04 08:46 skrev magnus
Ser smaskens ut, detta skall definitivt provas. Mycket bra receptbeskrivning också!
Fläskfilé-pasta DELUXE

Ingredienser

  • 1 fläskfilé Stor, cirka 700-800 gram
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 st soltorkade tomater
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g färsk pasta

Kategorier

Receptet är skapat av tobiasgustavsson och hämtat från
http://kokboken.se/tobiasgustavsson/flaskfile-pasta_deluxe
logo for print