Tobiasgustavssons recept

Johans kyckling i ugn special

Antal: 4 personer
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter

Gör så här

1 Börja med att ta fram en kastrull som såsen skall tillagas i. Häll i all grädde, buljongtärningar, soja och vitpeppar. Ställ på plattan på mellanvärme. Rör om ofta för att slippa bränt i botten.

2 Riv all parmesan, häll i cirka 3/4 del i såskastrullen och spara resten till att garnera kycklingen med.

3 Låt såsen koka på låg temperatur i cirka 15 minuter under omrörning. Såsen skall hinna bli krämig och osten smält.

4 Ta fram en stor ugnsfast form och smörj den med smör/margarin. Lägg i kycklingfiléerna. Häll all sås över fileérna och garnera ett jämnt lager av parmesan över alltsammans.

5 Ställ in formen i ugn på 150-175 grader i cirka 30 minuter. Ytan skall ha fått fin färg utan att vara bränd.

6 Koka ris efter anvisningen på paketet.

7 Planera tiden så att kycklingen kan tas ut ur ugnen 5 minuter innan riset är klart. Kycklingen och dess sås mår bra av att få vila lite innan servering.

Låt väl smaka!

Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Johans kyckling i ugn special

Ingredienser

  • 5 dl ris
  • 3 krm vitpeppar
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 750 ml vispgrädde
  • 2 st kycklingbuljong
  • 200 g parmesan riven
  • 800 g färsk kycklingfilé

Kategorier

Receptet är skapat av tobiasgustavsson och hämtat från
http://kokboken.se/tobiasgustavsson/johans_kyckling_i_ugn_special
logo for print