Tobiasgustavssons recept

Krämig Beouf Bourguignon

Antal: 4 personer
Förberedelsetid: 45 minuter
Tillagningstid: 120 minuter

Gör så här

  • Skiva köttet i 3 cm stora bitar. Stek i omgångar på relativt hög värme för att sluta köttet med saften inuti. Lägg över i en stor gryta.

  • Grovhacka gul lök, purjolök, vitlök och morötter. Bryn i smör, tillsätt salt, svartpeppar och timjan i pannan innan du lägger i grytan för att få ut mer smak.

  • Värm grytan så att det börjar puttra, tillsätt mjöl. Mjölet ska brynas men absolut inte brännas.

  • Tillsätt vin, buljongtärning, vatten, tomatpuré, socker och lagerblad. Låt grytan småputtra på kvartsvärme i cirka 1,5 h. Ha tålamod, grytan blir bara bättre desto längre den får stå.

  • Grovhacka champinjoner och bacon under tiden. Bryn separat och lägg i grytan när det återstår cirka 15 minuter.

  • Om du har någon hemma som inte gillar den distinkta vinsmaken, eller vill du bara testa en krämigare gryta? Tillsätt då cirka 4 dl visp- eller matlagningsgrädde. Det blir faktiskt riktigt gott.

  • Servera med ris eller ät bara som den är för att den är så god!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Krämig Beouf Bourguignon

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av nöt
  • 2 st gula lökar
  • 1 purjolök
  • 250 g färska champinjoner
  • 6 st morötter
  • 4 dl rött vin gärna från Bourguignon
  • 3 klyftor vitlök grovhackade
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 paket bacon
  • 6 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 msk socker
  • 3 st lagerblad
  • 2 krm timjan
  • 4 dl grädde valfritt
  • 3 msk mjöl

Kategorier

Receptet är skapat av tobiasgustavsson och hämtat från
http://kokboken.se/tobiasgustavsson/kramig_beouf_bourguignon
logo for print