Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Tobiasgustavssons recept

Supersås

Antal: 4 portioner
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

Börja med att finhacka schalottenlökar och chilifrukterna. Värm panna eller kastrull till 3/4-värme och applicera egenvalt matfett. I detta experiment används rapsolja.

1) Bryn scharlottenlök och chilifrukt tills mellanbrun färg nåtts

2) Låt värmen stiga i panna/kastrull och häll på vitt vin, så att det fräser ordentligt. Koka in det vita vinet tills mycket lite återstår.

3) Häll i soja, dijonsenap och tomatpuré.

4) Vänta med grädden till precis innan övrigt börjar brännas vid.

5) Låt koka upp och sänk sedan värmen på spisen till 1/4 och låt småputtra i cirka 20 minuter.

Alla såser med gräddbas blir godare och smakrikare ju längre den får sjuda/småputtra. I detta experiment tillagas såsen 1,5 timme innan övrig mat tillagas.

Bon apetit!
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Supersås

Ingredienser

  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 st torkad chilifrukt små
  • 2 st scharlottenlökar finhackad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré

Kategorier

Receptet är skapat av tobiasgustavsson och hämtat från
http://kokboken.se/tobiasgustavsson/supersas
logo for print