Ulfs recept

Enkel chili

Antal: 4 personer
Tillagningstid: 240 minuter

Gör så här

  1. Jag börjar normalt med att göra en redning direkt i grytan på smält fett och mjöl + öl för att späda. Du kan göra den separat senare eller köra maizena om du föredrar det. Det krävs en hel del mjöl för att inte chilin ska bli för rinnig.
  2. Häll i resten av ölet och släng ner köttet skuret i lagom bitar. Det behöver inte förbrynas.
  3. I med chilin finhackad samt kryddor + salt i lagom mängd.
  4. Rör om och låt koka upp. Sänk till tvåan och på med lock.
  5. Rör om emellanåt.
  6. Efter 5-6 timmar kan du testa på en köttbit om det är klart. Köttet ska lätt med en gaffel kunna mosas.
  7. Ta av grytan och mosa köttet till lagom konsistens

Servera med ris för att dryga ut eller bröd/tacochips.

Kommentarer

2010-01-20 10:28 skrev hakan
Enkel men naggande god...?
2010-03-22 11:26 skrev magnus
5-6 timmar framför lägerelden... känns inte som något för den jäktade storstadsbon. Varför finns inte mjöl med som ingrediens förresten?
2010-10-28 10:44 skrev ulf
Vill du få köttet sönderkokt så finns det inga genvägar vad jag vet.
Enkel chili

Ingredienser

  • 1 kg nötkött Eller fläsk, your wallet and choice
  • 12 l öl Välj inte en öl med för stor beska som Porter
  • 3 st chilifrukter Justera styrkan på chilin genom att använda fler eller färre chillisar
  • 13 burk chilipulver Standard krydd-glasburk
  • 3 msk oregano
  • 2 dl vetemjöl Lagom till redningen
Receptbilder - Enkel chiliReceptbilder - Enkel chili

Kategorier

Receptet är skapat av ulf och hämtat från
http://kokboken.se/ulf/enkel_chili
logo for print