Ulfs recept

Gigantiska lammbollar

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 50 minuter

Gör så här

Du kan variera det här receptet i det oändliga. Gillar du inte lammfärs så kör nöt, är salvia din grej så kör det istället för persilja. Om din respektive gillar stark mat, till skillnad från min, så kan du med fördel låta en finhackad grön chilifrukt koka med! *bitter*

  1. I en bunke häller du mjölk och ströbröd. Låt stå i en fem minuter tills det svällt.
  2. Rör ner ägg, finhackad persilja samt chilipulver. Salta och peppra väl.
  3. Forma fyra stycken bollar. Skölj händerna i kallt vatten före så fastnar inte färsen lika lätt.
  4. Värm en stekpanna och bryn bollarna runt om i en rejäl skvätt olja. Det är mer eller mindre omljligt att få bollarna att behålla den runda formen, men det är ok! =)
  5. När de har fått en trevlig färg häller du i tomatkrossen samt dragonen. Salta och peppra lite mer.
  6. Låt småputtra under lock i en halvtimme. Du kan ta bort locket de sista 5-10 minutrarna för att koka bort lite av vätskan.

Servera med tagliatelle eller annan pasta du gillar. Lite sallad brukar dessutom sitta fint.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Gigantiska lammbollar

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 12 kruka persilja
  • 1 dl mjölk
  • 12 dl ströbröd
  • 1 nypa dragon rejäl
  • 1 ägg
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 burk krossade tomater 400 gram
Receptbilder - Gigantiska lammbollar

Kategorier

Receptet är skapat av ulf och hämtat från
http://kokboken.se/ulf/gigantiska_lammbollar
logo for print