Ulfs recept

Min krämiga hummus

Antal: 6 portioner
Tillagningstid: 10 minuter

Gör så här

Hummus är verkligen inte svårt att göra. Bara blanda av bara helvete. Tahini (kan även heta tahina) hittar man i välsorterade mataffärer typ Ica Maxi, varför man nu skulle handla där.

  1. Skölj kikärtorna och låt rinna av.
  2. Släng ner kikärtor, vitlök, tahini, hälften av citronjuicen samt spiskummin i en mixer.
  3. Häll i ca 2 msk vatten samt olivolja. Dels för att det ska gå att mixa samt för att få krämigheten.
  4. Mixa!
  5. Salta och peppra efter smak (Brukar krävas ordentligt med salt).
  6. Smaka av med resten av citronjuice tills allt är tipptopp.

Kommentarer

2009-11-02 14:22 skrev hakan
Blir man mätt av Hummus?
2009-11-14 12:55 skrev ulf
Om man äter tillräckligt mkt, vilket jag oftast gör.
2014-01-07 06:11 skrev goranericsson
Gott, men ännu godare blir det om man kokar kikärtorna själv.
2014-01-07 06:12 skrev goranericsson
Gott, men ännu godare blir det om man kokar kikärtorna själv.
Min krämiga hummus

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor
  • 3 klyftor vitlök små
  • 4 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk citronjuice
  • 1 nypa spiskummin
  • 1 skvätt olivolja
Receptbilder - Min krämiga hummus

Kategorier

Receptet är skapat av ulf och hämtat från
http://kokboken.se/ulf/min_kramiga_hummus
logo for print