Ulfs recept

Pappardelle ragu di carne

Antal: 5 portioner
Tillagningstid: 90 minuter

Gör så här

Ett himla gott alternativ till vanlig köttfärssås.

  • Bryn köttfärs, vitlök och gul lök i all olja i en stekpanna.
  • Tillsätt tomatpurén och bryn ytterligare en stund
  • Blanda i morötter, rosmarin-bladen samt vinet och låt koka en stund.
  • Häll i tomater, krossa dem med stekspaden och låt sedan koka en 45 minuter under lock.
  • Salta och peppra.
  • Koka pasta al dente i ordentligt saltat vatten.
  • Rör ner pastan i köttfärsen och servera.

Kommentarer

2012-04-26 19:08 skrev nigobo
Ser smaskens ut! Snygga bilder.
Pappardelle ragu di carne

Ingredienser

  • 500 g köttfärs av nöt
  • 500 g pappardelle färsk
  • 2 kvistar rosmarin färsk
  • 4 st vitlöksklyftor skivade
  • 2 st gula lökar små, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 st morötter små, skivade
  • 3 dl rödvin ett gott!
  • 1 burk hela konserverade tomater
Receptbilder - Pappardelle ragu di carneReceptbilder - Pappardelle ragu di carneReceptbilder - Pappardelle ragu di carne

Kategorier

Receptet är skapat av ulf och hämtat från
http://kokboken.se/ulf/pappardelle_ragu_di_carne
logo for print