Meny

Faceboken

Senaste recepten

Se fler recept

Senaste blogginläggen

Se fler Blogginlägg

Ulfs recept

Ulfs coleslaw

Antal: 5 portioner
Tillagningstid: 20 minuter

Gör så här

Coleslaw är ju sjukt gott, enkelt att tillaga, funkar till det mesta och är inte dyrt.

Måtten i det här receptet är lite sådär på känn. Du kan utgå från de jag angivit men bör smaka och testa för att det ska bli tipp-topp. Förhållandet mellan vitkål, morot och äpple bör vara ungefär 4:2:1. Testa dig fram.

  • Skiva ner vitkålen (eller riv grovt om du har ett bra rivjärn, vilket jag inte har) i lagom stora bitar. Dvs inte för smått och inte för stort =)
  • Riv moroten grovt.
  • Riv äpplet grovt, behåll skal på om du vill, krama eventuellt ut vattnet. Smaken av äpplet ska vara knappt kännbart.
  • Blanda ner gräddfilen och majonäsen. Här krävs det att du smakar! Du kan i princip vända på mängden här om du är förtjust i majjo.
  • När ovanstående blandning känns ok så skvättar du i vinägern, den brukar bara ge en hint av smak. Samma sak med citronsaften, ha i lite åt gången och smaka.
  • Släng även i senapen efter smak.
  • Peppra och salta lite.

Coleslawen, hur fan säger man coleslaw i plural?, blir nog lite krämigare om man låter den stå över natten. Men skitsamma, den är god ändå. Den står sig kanske en vecka eller två i kylskåpet.
Ingen har skrivit någon kommentar ännu
Ulfs coleslaw

Ingredienser

  • 14 vitkålshuvud
  • 12 morot
  • 13 äpple
  • 1 skvätt vitvinsvinäger eller kanske balsamvinäger?
  • 1 dl gräddfil gärna laktosfri om man har känslig mage!
  • 2 msk majonäs fet! eller mager.
  • 2 skvättar citronsaft färsk eller på sån där söt liten flaska
  • 1 klick senap stark

Kategorier

Receptet är skapat av ulf och hämtat från
http://kokboken.se/ulf/ulfs_coleslaw
logo for print